Siirry sisältöön
Imanin ja Leenan gyros
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan gyros

Tee makumatka Kreikkaan ja kokeile näitä ihania gyroksia, joissa maistuu niin marinoidut suikaleet kuin itse tehty tsatsiki, tomaatti-kurkkusalaatti ja ranskalaisetkin.

Imanin ja Leenan gyros

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


Mureat & Mehevät suikaleet

  • ⅓ tl fenkolinsiemeniä, jauheena
  • ⅓ tl kuminaa, jauheena
  • ⅓ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria
  • ⅓ tl muskottipähkinää, jauheena
  • ⅓ tl kanelia
  • 1 tl oreganoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • 1 pkt (à 240 g)
    Gold&Green® suikaleita valkosipuli
    Gold&Green® mureat ja mehevät suikaleet valkosipulilla maustettuna ovat maukas kasvipohjainen vaihtoehto arkikokkailuun. Mureilla ja mehevillä…
    Gold&Green® Mureat ja mehevät suikaleet 240 g, Valkosipuli

Tsatsiki

  • ⅓  kurkkua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • ¼  sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sormisuolaa
  • ⅓ tl valkopippuria
  • ½ tl tilliä, kuivattua
  • ½ tl minttua, kuivattua

Lisäksi

  • 500 g ranskanperunoita
  • 1 tomaatti
  • ⅓  kurkku
  • ½ punasipuli
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä muutama rouhaus
  • ⅓ tl oreganoa tai timjamia
  • ⅓ tl sumakkia, halutessasi
  • 1 sitruunalohkoja ja raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä tai voisulaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 valmista pizzapohjaa, pakaste
  • 0 kg tuoretta lehtipersiljaa muutama oksa, koristeluun

Ohje

  1. Laita uuni päälle 225 asteeseen tai ranskalaispussin pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pizzapohjat sulamaan.

Suikaleiden marinointi

  1. Jos käytät fenkolin- ja kuminansiemeniä, murskaa ne morttelissa tai veitsellä jauheeksi. Paahda niitä halutessasi parikymmentä sekuntia kuivalla pannulla. Sekoita ne sekä loput suikaleisiin tulevat mausteet ja öljy keskenään kulhossa.
  2. Lisää jogurtti sekä suikaleet ja sekoita kunnolla. Jätä sivuun odottamaan.

Tsatsiki

  1. Raasta kurkku ja purista ylimääräiset mehut käsin pois. Raasta myös valkosipulinkynsi.
  2. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset kulhossa.

Muut lisukkeet ja suikaleiden paisto

  1. Valmista ranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan uunissa.
  2. Leikkaa tomaatti, kurkku ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon suola, pippuri, oregano (ja halutessasi sumakki). Purista joukkoon pienen sitruunalohkon mehu ja lisää myös raastettu kuori.
  3. Paista suikaleita marinadeineen pannulla korkealla lämmöllä niin, että pinnat ruskistuu, pari minuuttia per puoli. Siirrä lautaselle odottamaan.

Gyroksien kasaaminen

  1. Lisää pieneen kulhoon 2 rkl oliiviöljyä tai voisulaa. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Voitele pizzapohjat valkosipulivoilla. Paista pizzapohjia samalla pannulla pari minuuttia per puoli niin, että ne saavat väriä pintaan, mutta pysyvät pehmeinä.
  2. Lisää lusikallinen tsatsikia lämpimän pizzapohjan päälle. Lisää sitten tomaatti-kurkkusalaattia, suikaleita, muutama ranskanperuna ja toinen lusikallinen tsatsikia. Jos kaapista löytyy tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa), lisää niitä koristeeksi. Nauti heti loppujen ranskalaisten kera!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 28,3 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • tuoretta lehtipersiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Search