Siirry sisältöön
Imanin ja Leenan Nyhtökaura-lasagne
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan Nyhtökaura-lasagne

Tämä ihanan mausteinen ja täyttävä lasagne valmistuu mutkia hieman oikoen. Valkokastikkeen sijaan Nyhtökaura-kasvisraguun sekoitetaan ricottaa tai vaihtoehtoisesti mascarponea, joka tuo ihanaa täyteläisyyttä kastikkeeseen. Perinteisten mausteiden sijaan lasagne saa ihanaa potkua ja lämpöä Välimeren mausteista ja tuo kivaa vaihtelua perinteiselle lasagnelle.

Imanin ja Leenan Nyhtökaura-lasagne

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


Nyhtökaura-kasvisragu

  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni porkkana
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pkt (à 240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Tomaatti
  • ½ tl kuminan siemeniä
  • ½ tl korianterin siemeniä
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ ruukku timjamia
  • 1 tl kanelia
  • 1-2 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl currya, hot madras tai muutkin käy
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ⅓ ruukku lehtipersiljaa
  • 1 tlk säilyketomaatteja, joko kokonaisia tai kirsikkatomaatteja
  • 4 dl vettä
  • 125 g ricottajuustoa

Ricottakastike

  • 125 g ricottajuustoa
  • 5 vartta timjamia
  • ½ lime
  • ⅓ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 9-12  lasagnelevyä
  • 5 dl Valio mozzarella raastetta
  • 70 g babypinaattia

Ohje

Nyhtökaura-kasvisragu

  1. Hienonna selleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana.
  2. Kuullota kasviksia oliiviöljyn kera pannulla kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Murenna sillä aikaa Nyhtökaura valmiiksi käsin kulhoon hienoksi muruksi. Jätä sivuun.
  4. Murskaa kuminan- ja korianterinsiemenet morttelissa tai veitsellä. Lisää siemenet ja muut mausteet pannulle kasvisten joukkoon. Sekoita.
  5. Lisää pannulle myös tomaattipyree, lehtipersilja sekä Nyhtökaura ja kuullota muutaman minuutin.
  6. Lisää säilyketomaatit sekä vesi ja anna porista välillä sekoittaen 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes kastike on keittynyt mukavasti kasaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Lisää puolet ricotasta ja sekoita, kunnes se on sekoittunut kunnolla kastikkeeseen.

Lasagnen kokoaminen

  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
  2. Laita pari ruokalusikallista Nyhtökaura-kasvisragua uunivuoan pohjalle. Peitä lasagnelevyillä. Lisää 1/3 kastikkeesta, 1/3 mozzarellaraasteesta ja 1/3 pinaatista. Toista, kunnes täytteet loppuu, mutta jätä pinaatti pois päällimmäisestä kerroksesta. Varmista, että päällimmäiseen kerrokseen riittää runsaasti kastiketta.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai lasagnepakkauksen kypsymisajan mukaan.
  4. Kun lasagne on uunissa, tee ricottakastike tarjoilua varten. Sekoita loppu ricotta, timjami ja 1/2 limen raastettu kuori sekä 1/4 limen mehusta kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoile hetken vetäytynyt lasagne ricottakastikkeen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 88 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 4,4 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Search