Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni180°C
Special diets
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Nyhtökaura-tomaattikastike
- 25 g Valio voita
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
-
1 pkt (240 g)
Gold&Green® Nyhtökaura® TomaattiaGold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl kuivattua oreganoa
- 2 tl mustapippurirouhetta
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 400 g (4 dl) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 nippu tuoretta basilikaa
Juustokastike
- 4 dl Valio maitoa
- 1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa
- 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija® leppäsavu sulatejuustoa
- 1 tl muskottipähkinää
Lisäksi
- 500 g keräkaalia
- 1 pussi (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
- 70 g saksanpähkinää murennettuna
Jaa resepti
Ohje
NYHTÖKAURA-TOMAATTIKASTIKE
- Sulata voi pannulla ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää Nyhtökaura. Jatka paistamista ja lisää pannulle tomaattipyree, etikka sekä mausteet.
- Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua, kastikkeen tulee olla paksua. Lisää lopuksi hienonnettu tuore basilika.
JUUSTOKASTIKE
- Kiehauta maito ja ruokakerma. Lisää joukkoon kuutioitu Koskenlaskija ja sekoittele tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä.
LASAGNEN KASAUS
- Leikkaa kaalista kämmenenkokoisia paloja, poista kovat lehtiruodit. Kaalinlehdet toimivat lasagnelevyinä.
- Kasaa lasagne n. 25 x 35 cm korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita kaalilevyjä ja nyhtökaura-tomaattikastiketta kerroksittain, jätä kaalilevyjä päällimmäiseksi. Kaada päälle kaikki juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Rouhi pähkinät ja lisää pinnalle.
- Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 1 h. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Special diets
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
8,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa