Reseptiyhteistyö
Nyhtökaura-parsasalaatti
Nyhtökaura-parsasalaatti sopii lempeän makumaailmansa ansiosta täydellisesti kesään! Raikas mutta ruokaisa salaatti pitää kylläisenä pitkään – ja mikä parasta, se maistuu hyvältä sekä kylmänä että lämpimänä. Reseptin on luonut Salla Jokinen, jonka vegaanisia reseptejä löydät myös Instagramista @sallajokin.
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Special diets
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
- 400 g tuoretta parsaa
- 0 kg rypsiöljyä paistamiseen
-
1 pkt (à 215 g)
Gold&Green® Nyhtökaura® MarrakeshMaukas uutuus seikkailunnälkäisille! Uusi Gold&Green® Nyhtökaura® vie aterian mittaiselle makumatkalle Marokon Marrakeshiin! Pakkauksen mukana tuleva…
- 35 g babypinaattia
- 70 g sokeriherneitä
- 2 rkl mantelilastuja
Couscous
- 2 dl couscousia
- 2 dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
Kastike
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1 dl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Jaa resepti
Ohje
- Katkaise parsojen puinen kanta pois ja leikkaa parsat pieniin paloihin. Paista öljytyllä pannulla ja lisää mukaan Nyhtökaura Marrakesh maustekastikkeen kanssa.
- Valmista couscous kiehauttamalla vesi ja lisäämällä joukkoon ruokalusikallinen öljyä sekä ripaus suolaa. Kaada vesi kulhoon couscousin päälle ja anna turvota noin 5 minuuttia.
- Kaada valmiin couscousin joukkoon paistettu Nyhtökaura ja parsa. Lisää vielä pinaatti, sokeriherneet ja mantelilastut.
- Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita ainekset.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Special diets
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
160 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
9,2 g
Rasva
10,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- rypsiöljyä
- suolaa